У Волновасі окупанти розстріляли 9 людей у власному будинку

У тимчасово окупованій Волновасі Донецької області російські окупанти у власному будинку вбили 9 людей, зокрема ученицю 4-го класу та хлопчика дошкільного віку.

Про це повідомив український омбудсмен Дмитро Лубінець.

За даними Лубінця, окупанти позбавили життя цілу сім’ю Капканець, яка святкувала День народження та відмовилася віддавати власне житло чеченським окупантам. На тілах убитих виявили вогнепальні поранення. 

Слідчий комітет рф визнав інформацію про вбивство 9 жителів Волновахи, але не вказує, що це справа рук російських військових. Заявляє, що обставини злочину встановлюються, кримінальну справу відкрито.

Пропагандистський Telegram-канал BAZA пише, що 28 жовтня, о 2 годині ночі в мешканців приватного будинку стався конфлікт із нібито «невідомими людьми у військовій формі без розпізнавальних знаків». Через що відбулася суперечка, невідомо.

Український журналіст Денис Казанський пише, що місцева жителька Наталія Горкун у той день відзначала День народження. Напередодні її зять Андрій Капканець посварився з «кадирівцями», які намагалися привласнити його будинок.

“Кадирівці вирішили помститися. Увірвалися прямо в розпал сімейного застілля і вбили всіх, хто був присутній, включаючи маленьких дітей”, — пише Казанський.

Реклама

Залишити коментар