Військовим передали гелікоптер, який екскерівництво Мотор Січ хотіло приховати від ЗСУ — ДБР

Державне бюро розслідувань передало українським військовим гелікоптер МІ-6, який керівництво «Мотор Січі» переховувало, щоб не передавати на фронт.

Про це повідомило ДБР. 

За даними слідства, у 2022 році вертоліт спершу перегнали до однієї з європейських країн, а потім на Близький Схід, щоб перешкодити його переданню Силам оборони України.

У червні 2023 року правоохоронці наклали арешт на вертоліт у межах розслідування про перешкоджання діяльності ЗСУ й пособництво росії. Тепер повітряне судно повернули в Україну та передали одній з бойових частин ЗСУ.

Раніше експрезиденту «Мотор Січі» Богуслаєву висували підозру через умисне пошкодження іншого вертольота. Тоді він наказував зняти з нього лопаті, щоб ним не користувались українські військові.

Наприкінці жовтня 2022 року затримали очільника підприємства «Мотор Січ» В’ячеслава Богуслаєва. Разом із ним затримали начальника Департаменту зовнішньоекономічної діяльності «Мотор Січі». Їм інкримінували колабораційну діяльність та пособництво державі-агресору.

Зокрема, у матеріалах розслідування йшлося про незаконне постачання товарів військового призначення для російської штурмової авіації. СБУ опублікувала аудіозаписи розмов Богуслаєва та російського чиновника, частину з яких записали ще у 2021 році. А деякі аудіо підтверджують, що Богуслаєв співпрацював із росією навіть після 24 лютого та обстрілу заводу.

Реклама

Залишити коментар