Польща блокуватиме вступ України до ЄС, якщо не вирішиться питання експорту зерна

Міністр сільського господарства Польщі Роберт Телус вважає, що Україна має виконати жорсткі умови перед вступом до Євросоюзу.

Про це він заявив під час передачі на телеканалі TVN24.

“Якщо ми сьогодні не створимо ці інструменти, Польща точно не погодиться на вступ України до ЄС. Коли Польща вступила до Євросоюзу, нам довелося виконати умови. І ці умови нам були нав’язані дуже жорстко. І ми повинні поставити умови для України. На тій базі, яка існує на даний момент, польське сільське господарство ніколи не переможе українське сільське господарство. Там кілька сотень тисяч ферм. Це зовсім інше сільське господарство, тому наша позиція настільки сильна”, – заявив посадовець.

Він зазначив, що Польща, приєднуючись до ЄС, мала виконати жорсткі умови, який висував союз. Відповідно, на думку Телуса, Україна також має виконати подібні жорсткі умови. Вочевидь, йдеться про обмеження імпорту українського збіжжя через країни Євросоюзу, у тому числі через Польщу.

Роберт Телус зазначив, що в разі того, що ЄС не розбудує відповідні інструменти, Польща може не погодитися на членство України в Євросоюзі. Водночас про які саме інструменти та умови йдеться, Телус не повідомив.

Реклама

Залишити коментар