Чернівецькі юні авіамоделісти стали чемпіонами Європи

У Франції завершився Чемпіонат Європи з авіамодельного спорту, де юні чернівецькі авіамоделісти посіли призові місця.

Про це повідомляє управління освіти Чернівецької міської ради.

Україну на юніорському Чемпіонаті з авіамодельного спорту, у складі Національної збірної України, вільнолітаючі моделі F1 A, B, C, P представляли вихованці Чернівецького міського центру юних техніків ім. Л. Каденюка. Це позашкільний заклад Управління освіти Чернівецької міської ради. Наразі тільки в цьому закладі функціонують авіамодельні гуртки.

Олексій Косило виступав в усіх трьох класах (планери, гумомоторні та таймерні моделі), Уляна Каленчук (планери та гумомоторні моделі), Олександр Кожокару (гумомоторні моделі).

До складу Національної збірної України входили і юні авіамоделісти із Харкова, Львова та Кривого Рогу.

Чернівчанин Олексій Косило став бронзовим призером Чемпіонату Європи в особистій першості.

Також Олексій і Руслан Новак із Кривого Рогу принесли команді максимально можливу кількість балів і вийшли у фінал. Команда українських авіамоделістів посіла 4 місце, поступившись команді німців всього у 2 секунди.

Наші діти стали чемпіонами в класі таймерних моделей. Школярам було важко, адже шість юніорів виступили за дев’ятьох. Тому троє дітей запускали моделі в двох класах, а найважче було Олексію, він виступав в трьох класах. Крім того, Олексію довелось виступити (в класі гумомоторних моделей) ще й на Чемпіонаті світу, за дорослу команду. Чемпіонат Світу (дорослі) та Чемпіонат Європи (юніори) проходили паралельно.

Олексій Косило навчається у ліцеї №1, Уляна Каленчук у ліцеї № 13, Олександр Кожокару у ліцеї №10.

За наказом міністерства молоді і спорту України, керівником команди на Чемпіонаті було призначено Ольгу Косило (Чернівецький центр юних техніків ім. Л. Каденюка).

Реклама

Залишити коментар