США запровадили санкції проти фрідмана та інших засновників «Альфа-Банку»

Міністерство фінансів США оголосило про новий раунд санкцій проти російської фінансової еліти: бізнесменів михайла фрідмана, пьотра авєна, ґєрмана хана та алєксєя кузьмічова.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Усі четверо входили до наглядової ради одного з найбільших фінансово-інвестиційних конгломератів у росії «Альфа-Груп» (володіє зокрема «Альфа-Банком»). Ці бізнесмени вже були під санкціями Австралії, Канади, Європейського Союзу, Нової Зеландії та Великої Британії.  

фрідман і авєн, за останніми розкритими даними, через ABH Holdings володіли відповідно 32,9% і 12,4% акцій у капіталі «Альфа-Банку». А хан і кузьмічов навесні 2022 року вийшли зі списку співвласників кредитної організації.

Санкції передбачають замороження всього майна чотирьох бізнесменів, яке перебуває на території Сполучених Штатів або під контролем громадян США. Також блокуються будь-які компанії, які належать фрідману, авєну, хану чи кузьмічову. Громадянам та організаціям у США заборонено укладати з ними будь-які угоди.

Крім того, Мінфін США вніс до санкційного списку російський союз промисловців і підприємців (РСПП) — організацію, що займається технологічним сектором економіки рф і сприяє імпортозаміщенню. Раніше фігурантами західних санкцій ставали окремі компанії та підприємці, що входять до складу РСПП, але не сам союз.

“Багаті російські еліти повинні відмовитися від думки, що вони можуть вести бізнес як завжди, поки кремль веде війну проти українського народу. Наша міжнародна коаліція продовжуватиме притягувати до відповідальності тих, хто сприяв невиправданому та неспровокованому вторгненню в Україну”, — наголосив заступник міністра фінансів США Воллі Адейемо. 

Реклама

Залишити коментар