Депутата від ОПЗЖ Пономарьова відправили під варту

Чинного народний депутат України від забороненої «Опозиційної платформи — За життя» Олександра Пономарьова відправили під варту на два місяці без права внесення застави. Його заводи, ймовірно, постачали паливо російській армії.

Про це повідомив Офіс генпрокурора.

Таке рішення ухвалив Печерський районний суд Києва. Пономарьов 24 липня отримав підозру за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада). Депутатові загрожує до 15 років тюрми.

За даними слідства, під час повномасштабного вторгнення рф депутат, перебуваючи на тимчасово окупованій території Запорізької області, добровільно пішов на співпрацю з агресором. За час роботи з окупантами він відвідував анексований Крим та росію.

Депутат перереєстрував підконтрольні йому підприємства за російським законодавством, відкрив рахунки в місцевих «філіях» банківських установ рф, а також організував виробництво матеріальних цінностей та їх передачу російським окупаційним військам.

За інформацією слідства, заводи фігуранта постачали паливно-мастильні матеріали для військової техніки росії та надавали техніку для облаштування ворожих фортифікаційних споруд.

Коли ж народний депутат через комерційні суперечки з окупантами виїхав до Києва, то продовжив координувати підприємства, які допомагають росії у війні проти України.

Під час невідкладних слідчих дій правоохоронці виявили та вилучили електронні носії з доказами діяльності народного депутата на користь рф.

Довідка:

Олександр Пономарьов уже втретє народний депутат: раніше був регіоналом та членом депутатської групи «Воля народу», а в цьому скликанні був членом нині забороненої фракції ОПЗЖ. Його називають одним з найвпливовіших бізнесменів у Бердянську.

Журналісти «Схеми» (проєкт «Радіо Свобода») у 2021 році встановили, що Пономарьов має російське громадянство. Сам він переконував, що паспорт виданий ще в радянські часи, що вважав його анульованим і не знав, чи він дійсний.

Фото — Любомира Ремажевська, Ґрати

Реклама

Залишити коментар