Представилися банкірами та виманили кошти на суму понад 57 тис. грн: поліціянти розслідують випадки шахрайства

Правоохоронці фіксують збільшення випадків шахрайства пов’язаних з банківськими рахунками. За минулу добу від такого виду злочину потерпіли двоє жителів краю. Аферисти ошукали їх на суму понад 57 тисяч гривень. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

19 травня, до поліції з повідомленням про шахрайство звернувся 59-річний чернівчанин. Чоловік розповів поліціянтам, що йому зателефонував невідомий, який представився працівником банку. Під приводом захисту банківського рахунку, дізнався необхідні персональні дані картки та заволодів 40 500 гривень заявника.

За такою ж схемою аферисти ошукали 56-річну жительку Дністровського району. Псевдобанкір скористався довірливістю буковинки та привласнив 17 тисяч гривень.

Відомості про вказані факти дізнавачі поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України та вживають заходів для встановлення осіб причетних цих кримінальних проступків.

Поліціянти нагадують декілька правил, які допоможуть вам не потрапити до рук шахраїв.

У випадку отримання телефонного дзвінка з фінансової установи, запам’ятайте, що працівники банків не мають права запитувати:

– PIN-код до платіжної картки;

– тризначний номер на звороті картки;

– коди підтверджень платежів;

– паролі до Інтернет-банкінгу.

Реклама

Залишити коментар