У галузі освіти України прогнозують дефіцит у кілька мільйонів людей — Лісовий

Міністр освіти і науки Оксен Лісовий заявив, що в галузі освіти прогнозують дефіцит людського ресурсу в кілька мільйонів людей.

Про це він сказав на презентації Державної служби якості освіти України 19 квітня.

За словами міністра, дефіцит прогнозують навіть за умови, що освіта зробить усе необхідне для того, щоб повернути людей з-за кордону та з тимчасово окупованих територій.

“Це виклик саме для освіти, і більш ніхто з цим викликом не впорається. Ми розуміємо, Крим — це людський потенціал, ресурс. Окуповані території Донбасу — людський ресурс. Ті, хто виїхали до Європи, росії, — це все запитання до освіти, яку пропозицію ми сформуємо, як ми спрогнозуємо”, — сказав Лісовий.

Він розповів, що влада на державному рівні створює стратегії десь на 5 років уперед. Але в галузі освіти прогноз має бути на десятиліття вперед.

“Те, що відбудеться через 5 років,  це те, що відбулося вже сьогодні-вчора, ми вже не впливаємо на результати, які освіта зреалізує через 5 років”, — сказав міністр.

Так, він зазначив, що викликом уже була пандемія COVID-19, за якої «ледь впоралися і загасили пожежі».

“Війна — виклик, справляємося, гасимо пожежі, як можемо. І далеко не всі пожежі гасимо, насправді. Наступний виклик буде — перемога. Ми лише пробуємо усвідомити масштаб цього виклику”, — сказав Лісовий.

Реклама

Залишити коментар