Україна повідомить про надходження Patriot тоді, коли це буде потрібно — Ігнат

Україна повідомить про надходження Patriot або інших систем протиповітряної оборони тоді, коли це буде потрібно.

Про це сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону «Єдині новини».

“Словосполучення «найближчим часом» значить, що не от-от. А коли це станеться, не буде так повідомлятися, як усі того хочуть”, – сказав Ігнат.

Він додав: “Коли саме буде працювати система, я не можу сказати, тому що дуже мало людей взагалі володіє цією інформацією. Вона буде оприлюднена тоді, коли буде потрібно. Але нашим військовослужбовцям потрібно близько двох місяців, щоб опанувати ці системи. Цей термін вже закінчується”.

За його словами, опанування SAMP-T, IRIS-T, NASAMS, Patriot не є надзвичайно важким завданням для українських захисників. На навчання до країн-партнерів наша держава відправляє готових фахівців із бойовим досвідом, які виконували завдання на радянських системах «Бук-М1» та С-300, опанувати які важче. Нові системи є більш сучасними, там більше автоматики, яка полегшує роботу, тому молоді українські воїни швидко опановують їх.

Ігнат додав: результати тестування українських пілотів у Сполучених Штатах показали, що вони можуть опанувати винищувачі F-16 швидше, ніж очікувалося.

Раніше він зазначав, що сучасні західні винищувачі F-16 здатні зі стовідсотковим результатом знищувати ракети і дрони, чого не можуть забезпечити наявні в Україні МіГи та Су.

До слова, ще 20 грудня 2022 року США вирішили надати України систему протиракетного і протиповітряного захисту Patriot. А 19 січня цього року аналогічне рішення про передачу даної системи прийняла Палата представників Нідерландів.

Реклама

Залишити коментар