Нова допомога США включає ЗРК Patriot – Білий дім

США вирішили надати України систему протиракетного і протиповітряного захисту PATRIOT. Раніше Вашингтон відмовляв в переданні цієї надсучасної системи.

Про рішення Білого дому повідомила пресслужба адміністрації під час спілкування з журналістами 20 грудня.

“Насправді, завтра (21 грудня) президент Байден оголосить новий значний пакет майже на 2 мільярдів доларів допомоги Україні у сфері безпеки. Він міститиме дуже важливу нову здатність: ракетну батарею PATRIOT, яка стане критично важливим активом для захисту українського народу від варварських нападів Росії на критичну інфраструктуру України”, – повідомив представник Білого дому.

Ракетна батарея може мати 8 пускових установок, кожна з яких, у залежності від модифікації, містить від 4 ракет. Тобто одночасно батарея PATRIOT може вразити 32 повітряних цілей.

В останній модифікації ПАК-3 батарея може нести до 128 ракет (16 в кожній установці). Проте наразі невідомо, чи може Україна отримати саме таку модель.

США навчатимуть українських військових, як керувати батареєю ракет PATRIOT у третій країні. Це займе деякий час, потім українські війська повернуться додому, щоб керувати цією батареєю ППО.

Вашингтон наголошує, що персонал США не буде працювати з цією зброєю в Україні.

Реклама

Залишити коментар