Привласнила будинок і земельну ділянку на понад 1 млн грн: на Буковині повідомили підозру нотаріусці

На Буковині повідомили підозру нотаріусці, яка переоформила земельну ділянку та недобудований будинок в селі поруч із Чернівцями. Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції. 

У 2006-му році на підставі рішення сільської ради місцева мешканка отримала у власність земельну ділянку. У 2011 році вони разом із чоловіком розпочали будівництво приватного будинку, однак у 2019 році жінка поїхала до Польщі. Після повернення з’ясувала, що її власність уже їй не належить.

Скориставшись відсутністю жінки, приватна нотаріуска на підставі договору дарування земельної ділянки зареєструвала право власності за собою і так заволоділа майном на суму понад мільйон гривень.

Під час проведення обшуків правоохоронці виявили оригінал договору дарування земельної ділянки з ознаками підроблення та документи щодо її перереєстрації.

29 березня приватній нотаріусці повідомили підозру за ч. 3 ст. 365-2 (зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги) Кримінального кодексу України. Крім того, накладено арешт на її нерухоме майно на суму понад чотири мільйони гривень.

Підозрюваній може загрожувати до восьми років позбавлення волі. Слідство триває за процесуального керівництва Герцаївського відділення Чернівецької окружної прокуратури.

Реклама

Залишити коментар