Прем’єр-міністр Ізраїлю пояснив, чому його країна не надає Україні озброєння

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що його країна надає Україні гуманітарну допомогу, але не може передавати зброю через складні відносини з рф

Про це він сказав на спільній пресконференції з канцлером Олафом Шольцем 16 березня, передає Укрінформ.

“Ми підтримуємо Україну не лише гуманітарними засобами, але також надаємо допомогу в цивільній обороні”, – сказав Нетаньягу.

Він пояснив, що йдеться про системи раннього попередження про повітряні загрози. Ізраїль, за словами очільника уряду, має дуже сучасні розробки в цій галузі, що дозволяють зменшити ризики для населення в разі повітряної атаки. За допомогою мобільного застосунку, який можна завантажити на смартфон, люди можуть отримати інформацію про можливі місця ударів ракет, що дозволяє їм швидко та ефективно діяти в таких ситуаціях.

“Ми продовжуємо працювати в цьому напрямку, а також в інших галузях”, – запевнив прем’єр.

Пояснюючи причину відмови передати Україні озброєння, він послався на “складну ситуацію” для Тель-Авіва. Згідно з домовленістю, якої кілька років тому дійшли ізраїльська і російська сторони на рівні урядів і армій, ізраїльські та російські пілоти літають поблизу сирійського повітряного простору, що запобігає відкриттю Іраном “третього фронту” для Ізраїлю. Європейські країни не мають цієї проблеми, зауважив Нетаньягу.

“Але в рамках цих обмежень, у рамках цих міркувань ми намагаємося надавати гуманітарну та оборонну підтримку Україні, яка відбувається також поки ми тут говоримо”, – запевнив він.

Канцлер Шольц зі свого боку подякував Ізраїлю за ту допомогу, яку він надає Україні.

“Німеччина, Європа, Ізраїль – ми всі міцно стоїмо на боці України”, – підкреслив Шольц.

Реклама

Залишити коментар