Отримав хабар 23 тисячі гривень: співробітника однієї з міських рад спіймали на гарячому

Користуючись службовим становищем, зловмисник отримав від приватного підприємця 23 тисячі гривень за сприяння в оформленні договору про оренду комерційного приміщення. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Незаконну схему збагачення головного спеціаліста відділу правової та організаційної роботи однієї з міських рад задокументували співробітники Слідчого управління Національної поліції області спільно з оперативниками Управління стратегічних розслідувань, під процесуальним керівництвом Чернівецької обласної прокуратури. 

Правоохоронці з’ясували, що 32-річний буковинець, головний спеціаліст відділу правової та організаційної роботи однієї з міських рад, будучи уповноваженим у підготовці укладення договорів оренди комунального майна між міською радою та фізичними особами, налагодив незаконну схему збагачення. Посадовець спілкуючись з підприємцем повідомив, що за гроші допоможе в пришвидшенні отримання оренди бажаного приміщення. Також зловмисник наголосив, що в іншому випадку йому буде відмовлено. 

Під час отримання другої частини коштів, а саме 10 тисяч гривень, співробітники поліції затримали чоловіка у порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особовою) Кримінального процесуального кодексу України. Загальна сума отриманої неправомірної вигоди становить 23 тисячі гривень. 

Слідчі поліції повідомили порушнику про підозру у скоєнні кримінального правопорушення. Наразі правоохоронці готують клопотання до суду про обрання затриманому запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває.

За вимагання й одержання неправомірної вигоди порушнику загрожує позбавлення волі на строк  до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна. 

Реклама

Залишити коментар