Фахівці ДСНС Вижницького загону продемонстрували, як рятують людей в горах

Їхнє завдання – знайти людину за лічені години: рятувальники гірського пошуково-рятувального відділення Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області показали, як проводять пошуки людей в горах.

Засніжені гори завжди приваблюють туристів. Проте, за умови неналежного дотримання правил безпеки, відпочинок у зимових Карпатах може перетворитися на небезпечну пригоду – і тоді люди звертаються по допомогу до рятувальників. Фахівці гірського пошуково-рятувального відділення Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області звикли до таких викликів, адже, щоб завжди бути готовими прийти на допомогу, рятувальники постійно тренуються та відпрацьовують свої навички, вдосконалюють професійну майстерність. 

Одне з таких тренувань відбулось на Вижниччині. Рятувальники змоделювали можливі ситуації в горах та продемонстрували свої дії з порятунку людей за таких умов. Зокрема, фахівці гірського пошуково-рятувального відділення на практиці відпрацювали пошук людини в лісі за допомогою GPS-навігатора, порятунок потерпілого і транспортування на складному рельєфі взимку, організацію пошуків людини в горах кінологом зі службовою собакою, натягнення крутопохилої переправи, надання першої допомоги травмованим в горах, транспортування людей за допомогою снігоболотохода «Богун». 

 «Походи в гори взимку – дуже небезпечні, особливо для непідготовлених туристів. Тому, щоб уникнути загрозливих ситуацій, потрібно правильно зібратись в гори: в зимові походи взяти з собою необхідне спорядження, при організації походу зареєструвати свою туристичну групу в гірських рятувальників, послуговуватись додатками «Порятунок» та «Порятунок в горах», використовувати лавинний датчик (біпер), а за несприятливих погодних умов загалом слід утриматись від походів у гори», – зазначив начальник гірського пошуково-рятувального відділення Володимир Дячук. 

Реклама

Залишити коментар