На білоруському військовому аеродромі Мачулищі сталося два вибухи, — опозиція

Вранці 26 лютого на військовому аеродромі Мачулищі, що біля Мінська, сталося два вибухи, було пошкоджено російський військово-транспортний літак та снігоприбиральну техніку

Про це повідомив опозиційний телеграм-канал BYPOL.

“За інформацією, отриманою від учасників плану “Перамога”, сьогодні вранці на військовому аеродромі “Мачулищі”, розташованому за 12 км від Мінська, сталося 2 вибухи, внаслідок яких пошкоджено російський військово-транспортний літак та снігоприбиральна техніка”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у районі аеродрому місцеві жителі спостерігають велику кількість військових, які перевіряють усі автомобілі, що проїжджають.

Телеграм-канал Motolko Help повідомляє, що за словами місцевих, вибухи пролунали з 8:00 до 9:30 ранку. Також є інформація про вибух вночі, наразі вона не підтверджена. 

За оновленими даними, у міському чаті Мачулищ було видалено всі повідомлення, які стосувалися вибухів та перевірок на аеродромі.

“Стало відомо, що сьогодні в другій половині дня повністю вичистили чат населеного пункту Мачулищі — видалено абсолютно всі повідомлення про звуки вибухів вночі й вранці, про силовиків зі зброєю і в бронежилетах, про пости ДАІ, що раптово з’явилися, перевірку авто і документів водіїв, а також про машини внутрішніх військ”, – йдеться у повідомленні Motolko Help за 17:53.

Наразі у Мачулищах триває огляд автівок, перевіряють права, багажники та мобільні телефони водіїв, пости ДАІ стоять на виїздах до найближчих населених пунктів.

Також, місцеві повідомляють, що правоохоронці в повному споряджені почали поквартирний обхід та шукають винних з власними списками.

Крім того, околиці Мачулищ більш ніж півтори години патрулював вертоліт.

Реклама

Залишити коментар