В його репертуарі понад 120 творів: сьогодні відомий співак з Буковини Павло Дворський святкує 70-річчя

Сьогодні, 1 лютого, буковинський співак та композитор Павло Дворський відзначає ювілей -70 років з дня народження. Пісні Заслуженого артиста України знать у всіх куточках нашої країни.

Народився співак в мальовничому селі Ленківці Кельменецького району Чернівецької області. З рідних країв і розпочав свою кар’єру. Уперше заявив про себе, працюючи в складі вокально-інструментального ансамблю «Смерічка» разом з Назарієм Яремчуком та Левком Дутківським. Це його незабутні «Стожари» облетіли всю Україну і стали улюбленим народним хітом.

Велику роль у творчому становленні артиста відіграли зустріч і знайомство з Володимиром Івасюком. Він мріяв стати оперним співаком, але задушевні мелодії славетного композитора заполонили його душу.

Професійно грає на акордеоні, губній гармошці, трубі. Цікаво, що Павло Дворський – майстер спорту України з настільного тенісу. Брав участь у турнірах в Україні, Молдові, Естонії. Має перший розряд з футболу.

У музичній сфері спершу отримав звання Заслуженого артиста України, а вже 1994 року Павло Дворський відзначений почесним званням Народного артиста України. У його концертному репертуарі як співака і композитора понад 120 творів.

До слова, з нагоди ювілею співак влаштовує творчий вечір. Його проведуть 2 березня у музично-драматичному театрі імені О. Кобилянської. Там пролунають як нові пісні, так і всім знайомі з дитинства та юності хіти. Крім самого Павла Дворського, виступатимуть його творчі побратими, сини Павло та В’ячеслав і навіть маленькі онучки.

Реклама

Залишити коментар