У школах та садочках Чернівців встановлюють “тривожну кнопку”

У разі ймовірної небезпеки у кожному навчальному закладі будуть три тривожні кнопки. Відповідальна особа натискатиме на кнопку. Через три хвилини після її активації приїде спеціальний наряд. Про це повідомляє Управління освіти Чернівецької міської ради.
 
Один із важливих заходів безпеки у закладах освіти – дитячих садочках, школах, гімназіях та ліцеях, це наявність кнопки термінового виклику поліції, яку називають “тривожною кнопкою”.
 
“Новий навчальний 2022-23 рік всі заклади загальної середньої освіти Чернівецької громади розпочали, маючи “тривожні кнопки”. Деякі заклади дошкільної освіти теж мають такі кнопки, у решти встановлюються”, – йдеться  у повідомлені. 
 
У кожному закладі є три “тривожні кнопки”: стаціонарна і дві переносні (одну має директор закладу, другу – відповідальна особа).
 
Після спрацювання кнопки, спеціальний наряд приїжджає за три хвилини. Це може бути наряд охоронної фірми чи наряд поліції – залежно від того, з ким заклад уклав угоду.
 
Так само охоронна фірма чи поліція охорони відповідає і за перевірку “тривожної кнопки”, аби вона постійно була у робочому стані.
Реклама

Залишити коментар