Голову Нацполіції Клименка призначили виконуючим обов’язків очільника МВС

Після загибелі Дениса Монастирського в катастрофі гелікоптера у Броварах 18 січня, уряд призначив Ігоря Клименка виконуючим його обов’язків міністра внутрішніх справ.

Про це поінформував прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у телеграмі. 

“Уряд призначив Ігоря Клименка заступником міністра внутрішніх справ – головою Національної поліції України. І поклав на нього виконання обов’язків міністра внутрішніх справ”, – написав він.

Зазначається, що після обговорень у парламенті буде подання на призначення нового очільника МЗС: “міністерство внутрішніх справ – одна з ключових ланок безпеки нашої країни, а тому залучені необхідні протоколи, щоб зберегти керованість усіма процесами”.

Раніше прессекретарка прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля Тамара Гусейнова повідомила “Суспільному”, що того, хто тимчасово виконуватиме обов’язки очільника МВС, оберуть на позачерговому засіданні Кабміну у середу, 18 січня.

“Сьогодні буде позачерговий уряд, де прем’єр-міністр і міністри вшанують пам‘ять колег і загиблих, а також буде призначений виконувач обов’язків (міністра внутрішніх справ – ред.) Більше від Кабміну і міністрів комунікації до результатів розслідування не буде”, – сказала вона.

Водночас голова комітету ВРУ з питань правоохоронної діяльності Сергій Іонушас в етері телемарафону повідомив, що обов’язки голови МВС буде виконувати один з п’яти заступників Монастирського. Він зазначив, що нового міністра внутрішніх справ оберуть лише після узгодження кандидатури парламентським комітетом з правоохоронної діяльності та після голосування нардепів.

Наразі у Монастирського залишилося п’ять заступників: Богдан Драп’ятий, Мері Акопян, Сергій Гончаров, Катерина Павліченко та Ігор Бондаренко.

Реклама

Залишити коментар