Найдорожчий трансфер в історії українського футболу: гравець збірної України перейшов у «Челсі»

22-річний півзахисник збірної України Михайло Мудрик перейшов з донецького «Шахтаря» у лондонський «Челсі». Це найдорожчий трансфер в історії українського футболу.

Про це повідомили гендиректор «Шахтаря» Сергій Палкін та сайт «Челсі».

За перехід Мудрика «Шахтар» отримає 70 мільйонів євро та ще 30 мільйонів євро як бонуси. До цього найдорожчим переходом з українського клубу був трансфер бразильця Фреда з «Шахтаря» у «Манчестер Юнайтед» у 2018 році — тоді заплатили 59 мільйонів євро.

А ось попередній рекорд за купівлю українського футболіста теж належав «Челсі» — у 2006 році лондонці 43,88 мільйона євро купили у «Мілана» Андрія Шевченка.

Палкін зазначив, що трансфер Мудрика показав, що українські гравці можуть мати не меншу вартість, ніж найкращі футболісти світу.

“Це також величезна мотивація для юних і молодих гравців нашої Академії. Наполеглива праця, віра у свої сили та цілеспрямованість — риси, що допомогли Михайлові стати одним із найбільш затребуваних футболістів світу”, — написав Палкін.

Сам Мудрик заявив, що щасливий перейти до нового клубу. 

Це величезний клуб у фантастичній лізі, і це дуже привабливий проєкт для мене на цьому етапі моєї кар’єри. Я дуже радий познайомитися з моїми новими товаришами по команді та з нетерпінням чекаю на можливість працювати і навчатися у Грема Поттера та його співробітників»/”, — зазначив Мудрик.

Реклама

Залишити коментар