“Російські злочинці на захоплених територіях України діють за класичною методичкою НКВС”, – А. Яценюк

російські злочинці на захоплених територіях України діють за класичною методичкою НКВС, як у 1930-х роках. Про це заявив двічі Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк в інтерв’ю Дмитрові Гордону.

Окрім того, політик нагадав, що свого часу сталінський режим винищував українську інтелігенцію, священиків, також знищували людей, які вміли заробляти гроші – їх оголосили куркулями. Антирадянських елементів висилали у Сибір.

І нині російська армія відпрацьовувала захоплені території за таким самим протоколом:

“Взагалі в російській військовій доктрині атаки на гуманітарні об’єкти – це частина їхньої військової стратегії. Звідкіля взялася ця військова стратегія? Вони повністю втратили ініціативу на полі бою, фактично російська армія протягом останніх 9 місяців біжить з України. Тобто, немає жодної перемоги для російської армії. Якщо вони втрачають ініціативу на полі бою, вони застосовують що? Вони застосовують – терор. Адже ракетні атаки – це терор проти цивільного населення. Ракетні атаки спрямовані на що? Заморозити, залякати, внести невпевненість в нас, знищити економіку, інфраструктуру, соціальні об’єкти, військові об’єкти. Тому, це частина російської військової доктрини, а в міжнародному праві це називається “злочини проти людяності” і “військові злочини”, – зауважив двічі Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Подивитися все інтерв’ю двічі Прем’єр-міністра щодо можливого розвитку подій на лінії зіткнення та прогнозів щодо тривалості бойових дій на території України можна буде одразу після новин на телеканалі ТВА.

Реклама

Залишити коментар