Естонія, Литва й Польща закликали ЄС якнайшвидше ухвалити новий пакет санкцій проти РФ

Міністри з європейських справ Естонії, Литви й Польщі – Урмас Рейнсалу, Йовіта Нелюпшене і Шимон Шинковський вель Сенк – привітали запровадження Європейським Союзом граничної ціни на російську нафту, але водночас закликали до якнайшвидшого ухвалення дев’ятого пакета санкцій проти Росії. Про це повідомляє “Європейська правда”.

“Ми вітаємо заяву президентки Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн про якнайшвидшу підготовку наступного пакета санкцій проти Росії. Підтверджуємо важливість якнайшвидшого ухвалення дев’ятого пакета санкцій”, – наголосили вони.

Як повідомлялося раніше, Європейська комісія готується в неділю почати консультації з країнами Європейського Союзу щодо нового, вже дев’ятого пакета санкцій проти Росії у зв’язку з її повномасштабним вторгненням в Україну.

Польща та країни Балтії, які надіслали свої проєкти обмежень до Комісії кілька тижнів тому, закликали до швидкої роботи над наступним пакетом.

Серед їхніх пропозицій є зокрема заборона на співпрацю в галузі ядерної енергетики, у технологічному секторі, заборона на експорт усіх безпілотників включно із цивільними та скорочення послуг. У список також увійшли заборона на ввезення діамантів з Росії та продаж нерухомості росіянам.

Деякі держави-члени ЄС раніше висловлювали невдоволення тим, що Єврокомісія відкладає подальші пропозиції щодо обмежень проти Росії – останній пакет санкцій було ухвалено два місяці тому.

Реклама

Залишити коментар