Віталій Кличко: путіну потрібна Україна без українців

В ситуації, коли росія не відмовилась від планів по захопленню України, та зокрема столиці, українцям необхідно об’єднуватися та готуватись до будь-якого сценарію розвитку подій.

Про це сказав міський голова Києва Віталій Кличко під час Київського безпекового форуму, заснованого Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну».

“Місто Київ було і залишається метою агресора. Те, що зараз орків немає у передмісті столиці – це заслуга ЗСУ, але це не означає, що плани ворога змінилися і він не захоче повернутись”, – сказав він. 

“Ми повинні бути готовими до будь-якого сценарію розвитку подій. Путіну потрібна Україна без українців. І тому нам потрібно об’єднуватись для захисту країни, відстоювання наших інтересів. Це складне випробування, бо наш ворог сильний та підступний”, – додав мер Києва.

Віталій Кличко також зауважив, що країна-агресор проводить геноцид українців та вчиняє воєнні злочини.

“Ключова мета ворога – залякати, нагнати депресію, змусити нас втекти або замерзнути на смерть. Це не спецоперація, це не війна, це геноцид і тероризм”, – підкреслив міський голова Києва.

Говорячи про систематичні атаки агресора на критичну інфраструктуру країни, Віталій Кличко сказав: “Минулого тижня Київ зіткнувся з практично повним відключенням електроенергії, теплопостачання, водопостачання. І для їх відновлення працювали близько 4 тисяч співробітників комунальних підприємств. Ситуація потроху вирівнюється, але загроза руйнування системи енергопостачання Києва залишається”.

“Ми зробили 430 пунктів обігріву, але це не панацея, бо у Києві перебуває близько 3,5 мільйонів людей. Ми зробили по максимуму, всі опорні лікарні мають генератори, ми зробили запас ліків, але я хочу звернутись до усіх киян: враховуйте всі сценарії, майте план дій на кожен випадок”, – підсумував Віталій Кличко 

Реклама

Залишити коментар