У МОЗ розповіли, як працюватимуть лікарні в умовах блекауту

Українські лікарні не закриватимуться в умовах блекауту, але оптимізують використання приміщень. На цю мить закрита критична потреба медустанов у генераторах.

Про це повідомив голова МОЗ Віктор Ляшко в ефірі національного телемарафону.

“Лікарні закриватися не будуть, але в певних лікарнях буде переглянуто підхід і оптимізовано використання приміщень для того, щоб сконцентрувати все на менших площах, які дозволять легше пройти осінньо-зимовий період, зокрема з настанням великих холодів”, – зазначив він.

Ляшко пояснив, що МОЗ визначило два рівні лікарень. Перший це клініки, які можуть працювати без централізованого енергопостачання. На другому рівні клініки, які можуть працювати без централізованого тепла та централізованого водопостачання.

“Саме на цих лікарнях і сформується основна мережа медустанов, які в цей складний осінньо-зимовий період мають забезпечити надання медичної допомоги. Ми розуміємо, що у цих лікарнях на 100% працюватиме все обладнання, яке підключається до енергопостачання”, — сказав міністр.

Ляшко також уточнив, що пункти базування екстреної медичної допомоги прив’язують до об’єктів, забезпечених дизельними генераторами та автономним теплом, а також системами Starlink.

“Переходимо на альтернативні засоби зв’язку, щоб ніде не переривалася комунікація між центрами екстреної медичної допомоги та лікарнями”, – резюмував він.

Реклама

Залишити коментар