Нижня палата парламенту Чехії визнала російський режим терористичним

Нижня палата парламенту Чехії ухвалила резолюцію, у якій назвала нинішній російський режим терористичним. Депутати засудили широкомасштабні атаки на мирне населення та ключову енергетичну інфраструктуру.

Про це йдеться в тексті документа, опублікованого на сайті парламенту. 

За проєкт постанови проголосували 129 зі 156 присутніх депутатів. Проти виступили всі 14 депутатів від опозиційної правої партії «Свобода та пряма демократія», яку очолює підприємець чесько-японсько-корейського походження Томіо Окамура.

Депутати назвали обстріли цивільного населення та енергоінфраструктури “спробою досягнення політичних цілей шляхом залякування», що відповідає «терористичним методам“.

“Ці атаки спричиняють значні обмеження або припинення постачання енергії, води чи тепла, що ставить під загрозу цивільне населення. Обстріли та дислокація військових частин у районі Запорізької АЕС становлять загрозу не лише на території України”, — зазначено в резолюції.

Також парламент наголосив, що не визнає результати так званих референдумів про приєднання до росії чотирьох окупованих областей на сході України. 

Реклама

Залишити коментар