Китай має вирішити – чи підтримує він росію, чи глобальний порядок — Арсеній Яценюк

Ракетна атака путіна на Україну під час саміту Групи двадцяти — це сигнал приниження і для президента Китаю Сі, і для прем’єра Індії Моді, — підкреслив прем’єр-міністр України 2014-2016 років, голова Київського безпекового форуму Арсеній Яценюк під час дискусії КБФ. 

“У цей самий час, коли на саміті Групи двадцяти дискутують на тему, як зупинити війну, — путін більш ніж ста ракетами атакує Україну. Тож це не просто сигнал. Китай має щось робити, вони мають зрозуміти, що вони повинні бути на правильному боці, мають підтримувати Україну, а не росію”, – наголосив Арсеній Яценюк

Китай не надає пряме фінансування росії, зазначив він, проте торгівля між Китаєм і рф зросла в жовтні на 35%, і те саме стосується Індії: “Так фінансується воєнна машина рф”.

“Китай має вирішити — чи підтримує він росію, чи глобальний порядок”,  – сказав Арсеній Яценюк.

Він відзначив роль адміністрації президента США Байдена в консолідації підтримки України серед держав-членів G-20: “Я вважаю, що новий конгрес підтримуватиме Україну. Із такими друзями, як США та Європа, ми переможемо. І я вважаю, що це в інтересах усього вільного світу, зокрема кожного громадянина США, — допомогти Україні, врятувати Україну, захистити демократію та безпеку як України, так і США. Тож ми на правильному шляху”.

Реклама

Залишити коментар