СБУ відкрила кримінальне провадження через оспівування росії в Києво-Печерській лаврі

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження через оспівування росії в одному із храмів Києво-Печерської лаври.

Про це йдеться на сайті СБУ.

Розслідування триває за частиною 1 статті 436-2 Кримінального кодексу України — виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників.

За це загрожує до двох років виправних робіт, або до шести місяців арешту, або позбавлення волі на строк до трьох років. Усі матеріали справи скерували для проведення відповідних експертиз.

Нагадаємо, священник Православної церкви України Михайло Омелян оприлюднив відео з одного із храмів Києво-Печерської лаври. Воно зняте з-за спин людей і супроводжується співом пісні, у якій згадується росія: «Звон плывет, плывет над россиею, пробуждается матушка-русь».

Омелян заявив, що отримав це відео від випускника Київської православної богословської академії, який із друзями зайшов до храму Всіх Святих печерських у Лаврі. Голова Служби безпеки України Василь Малюк розповів, що спецслужба уже вивчає всі деталі цього інциденту. Запевнив, що ця ситуація не залишиться без відповідної реакції.

Зрештою намісник Києво-Печерської лаври митрополит Павло (Лебідь) визнав, що в одному з храмів парафіяни співали пісню про росію.

Реклама

Залишити коментар