СБУ почала перевірку через відео, на якому у Києво-Печерській лаврі оспівують росію

Служба безпеки України почала перевірку через відео, на якому у Києво-Печерській лаврі виконують пісню, яка оспівує росію.

Про це повідомили священник Православної церкви України Михайло Омелян та голова СБУ Василь Малюк.

Так, Омелян оприлюднив відеозапис, де парафіяни Церкви Всіх Святих Києво-Печерської лаври співають пісню, у якій згадується росія: “Звон плывет, плывет над россиею, пробуждается матушка-русь”.

“Невже не тьохкає серце і не болить душа від того, що зробили російські окупанти в Бучі, Бородянці, Андріївці, у Маріуполі, на Харківщині та на інших тимчасово окупованих територіях? Люди, доки ви будете підтримувати тих, хто належить до “церкви” окупанта?! Наші захисники Батьківщини віддають своє життя, захищаючи державу і народ”, — наголошує Омелян.

Голова СБУ Василь Малюк розповів, що спецслужба уже вивчає всі деталі цього інциденту. Запевняє, що ця ситуація не залишиться без відповідної реакції.

“Ті, хто в умовах повномасштабної війни, яку розв’язала росія проти України, чекає на “пробудження матушкі-русі”, мають розуміти, що це шкодить безпеці й інтересам України та наших громадян. І ми не допустимо таких проявів”, — запевнив Малюк.

Реклама

Залишити коментар