Ердоган заявив, що Захід «нападає на росію»

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган вважає, що росія зараз чинить опір нападу з боку країн Заходу.

Про це повідомляє турецький телеканал TRT.

“Ми переживаємо не звичайний процес. росія — це не звичайна держава, це потужна держава. Звичайно, Захід, особливо Америка, нападає на росію практично безмежно. На тлі всього цього, безумовно, росія наразі чинить опір”, — сказав Ердоган.

Він також зазначив, що сподівається провести переговори з міністром закордонних справ росії сєрґєєм лавровим на полях саміту G20. Зокрема, планує поговорити й про повномасштабну війну рф проти України.

“Під час останньої зустрічі з ним (російським диктатором владіміром путіним) я сказав йому, що вважаю за доцільне, щоб він приїхав до Індонезії… Потім було вирішено, що до Індонезії приїде глава МЗС. У ці 2−3 дні, можливо, у мене буде можливість поговорити з ним про те, що він думає, які кроки вони будуть робити, особливо які кроки вони можуть зробити для того, щоб цей процес, тобто діалог, трансформувати в мир”, — зазначив він.

До слова, 12 листопада Ердоган повідомив, що планує найближчими днями зателефонувати своєму українському колезі Володимиру Зеленському, щоб дізнатися про його позицію щодо переговорів з росією.

Реклама

Залишити коментар