Путінська росія не здатна вижити, – професор історії Чиказького університету

Путінська росія не може вижити у нинішньому вигляді і приречена на занепад. Про це сказав професор історії Чиказького Університету Св. Лойоли Майкл Ходарковський під час онлайн-дискусії Київського безпекового форуму, заснованого Фондом Арсенія Яценюка “Відкрий Україну”.

“Одна з причин у тому, що так і не було узгоджено взаємини між «національним» та «імперським». росія залишається імперією, як це було упродовж всього її існування. Вона, так би мовити, колоніальна імперія, яка ніколи цього не визнавала”, – сказав він.

Майкл Ходарковський зазначив, що одна з основних проблем росії у тому, що вона не має ідентичності.

“Тому що немає простої відповіді на питання, що таке російський і руський. путін та його люди це розуміють. І тому занепад росії – це те, що змушує їх робити те, що вони роблять”, – підкреслив він, маючи на увазі війну проти України. Вони намагаються протистояти занепаду через таку агресивну геополітичну поведінку. Намагаються таким чином вирішити ці проблеми російської нації”, – додав професор.

За його словами, проблема створення руської ідентичності в рамках чинної російської імперії полягає в тому, що для цього потрібна справжня демократична федерація і децентралізація влади.

“Це означає демократію. А путін цього зробити не може”, – резюмував Майкл Ходарковський.

Реклама

Залишити коментар