Суд заочно арештував депутата та агента рф Деркача

Вищий антикорупційний суд 27 жовтня заочно обрав народному депутату Андрію Деркачу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Його підозрюють у державній зраді та незаконному збагаченні. Також депутата оголосили в розшук.

Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Суддя підтримав позицію прокурора САП та вирішив повністю задовольнити клопотання детектива Національного антикорупційного бюро, погоджене Генеральним прокурором.

Коли Деркача затримають та доставлять до місця проведення досудового розслідування, слідчий суддя розгляне питання про застосування цього запобіжного заходу або заміну на більш м’який.

Слідчі встановили, що Деркач за 2019-2022 роки отримав щонайменше 567 тисяч доларів від правоохоронних та розвідувальних органів росії за підривну діяльність проти України. Зокрема він мав дискредитувати Україну на міжнародній арені, погіршувати дипломатичні відносини зі Сполученими Штатами та заважати інтеграції України до Євросоюзу та НАТО.

Тож керівник САП повідомив Деркачу підозру за двома статтями: державна зрада та незаконне збагачення. Йому загрожує ув’язнення до 15 років. Оскільки депутат переховується від слідства, йому повідомили про підозру в порядку, визначеному Кримінально-процесуальним кодексом.

Також депутата оголосили у розшук, а слідчий суддя Вищого антикорсуду дав дозвіл на затримання Деркача.

Реклама

Залишити коментар