Серед “ділків” поліцейський: на Буковині ухилянтам пропонували відстрочку від мобілізації за 2500 доларів

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури викрили групу осіб, серед яких працівник поліції, які за неправомірну вигоду допомагали військовозобов’язаним уникнути мобілізації на військову службу. Про це повідомляє Чернівецька обласна прокуратура.

За даними слідства, особи незаконно сприяли чоловікам призовного віку в одержати документи про тимчасову непридатність до військової служби в ЗСУ та відстрочку від мобілізації. Щоб отримати офіційні документи та можливість із ними безперешкодно перетинати державний кордон військовозобов’язані платили по 2 500 доларів США з особи.

Неправомірні кошти від громадян одержував працівник поліції. Його затримали в порядку ст. 208 КПК України та повідомлено про підозру.

За результатами санкціонованих обшуків за місцем проживання підозрюваного, слідчі вилучили майже 13 000 євро та 9 000 доларів США.

Наразі слідство встановлює можливу причетність працівників одного з районних територіальних центрів комплектації та соціальної підтримки до незаконної схеми ухилення від призову. Слідчі провели необхідні обшуки, вилучили документацію та кошти.

Реклама

Залишити коментар