Конфісковану яхту російського олігарха продали на Гібралтарі за $37,5 мільйона

На аукціоні у Гібралтарі за 37,5 мільйона доларів продали супер’яхту Axioma, яка належала підсанкційному російському олігарху Дмитру Пумпянському.

Про це повідомляє Reuters.

Судно пішло з молотка на запит американського банку JP Morgan, який надавав позику для купівлі яхти. Виторг від продажу у розмірі 37,5 мільйона доларів піде на погашення боргів судна перед кредитором. Ринкова ціна яхти оцінюється у 75 мільйонів доларів. Хто став новим власником судна не повідомляється.

Зазначається, що Axioma, яка має довжину 72,5 метри була конфіскована владою Гібралтару у березні 2022 року після того, як її власник Дмитро Пумпянський не виплатив кредит у розмірі 17 мільйонів фунтів стерлінгів (20 мільйонів доларів США).

На яхті Axioma можуть розміститися 12 осіб у шести каютах, є басейн, джакузі, 3D-кінотеатр, водні мотоцикли, обладнання для підводного плавання й місце для 20 членів екіпажу.

Статки вже колишнього власника яхти, 58-річного Дмитра Пумпянського оцінюються у 1,84 млрд фунтів стерлінгів. У росії олігарх очолював раду директорів компанії-виробника сталевих труб «ТМК». З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну він потрапив під санкції Великої Британії, ЄС і США.

Реклама

Залишити коментар