Британія готова надати фінансову підтримку Україні для закупівлі газу – Шмигаль

Велика Британія готова надати фінансову підтримку Україні для закупівлі газу й сприяти залученню британського бізнесу до розвитку української сфери газовидобутку.

Про це повідомив у Telegram прем’єр-міністр України Денис Шмигаль після зустрічі з прем’єр-міністеркою Великої Британії Ліз Трасс.

“Радий зустріти в Нью-Йорку прем’єр-міністерку Великої Британії Ліз Трасс. Продовжуємо розвивати наше стратегічне партнерство: обговорили постачання зброї, підготовку до опалювального сезону й відновлення України. Зокрема, Велика Британія готова надати фінансову підтримку Україні для закупівлі газу й сприяти залученню британського бізнесу до розвитку української сфери газовидобутку”, – написав Шмигаль.

Також, за його словами, домовилися створити робочу групу з підготовки до Конференції відновлення України, яка має відбутися наступного року у Великій Британії.

“Дякуємо британським друзям за політичну підтримку й практичну допомогу”, – резюмував він.

“Цінуємо готовність Великої Британії надати нашій державі наступний транш 500 млн доларів через Світовий банк на закупівлю газу. Ми зацікавлені також у залученні британського бізнесу до розвитку сфери газовидобутку в Україні. Розраховуємо, що уряд Великої Британії ухвалить необхідні рішення для страхування британського бізнесу в Україні від військових ризиків”, – цитує Шмигаля Урядовий портал.

Реклама

Залишити коментар