«Непосильні тарифи»: жителі Кіцманщини обурені зростанням вартості водопостачання

З 1 жовтня у Кіцмані подорожчає водопостачання та водовідведення. Відповідне рішення ухвалив виконком Кіцманської міської ради.

«Здорожчання зумовлене, передусім, підняттям розміру мінімальної заробітної плати, зростанням вартості енергоносіїв та пального», – повідомляють у міськраді.

Такі нові тарифи на послуги з централізованого водопостачання і водовідведення будуть запроваджені в два етапи.

З 1 жовтня 2022 р. ціна для населення становитиме: водопостачання — 39,41 грн. за кубічний метр, водовідведення — 39,10 грн.

Другий етап зміни тарифу відбудеться з 1 січня 2023 р. — вартість водопостачання для населення зросте до 48,11 грн., а водовідведення — до 47,70 грн. за кубічний метр.

Втім, такі нововведення обурили місцевих жителів. Зокрема, ГО «Активна Кіцманщина» не розділяє рішення виконкому і розуміє, що громаду, людей завели в оману з обіцянками порівняння встановлення тарифу на рівні інших територіальних громад краю.  «Будемо розглядати заходи спротиву підняття тарифу на воду і відстоювати повернення тарифу до прийнятної вартості! То на чию користь працює виконком ?!?», – про це активісти повідомляють у Facebook

До слова, КП «Чернівціводоканал» закупило нову техніку. Переваги нового обладнання в автономності та «всепогодності». Відтепер, щоб дістатися до місця аварії, не потрібно додаткових генераторів. А його мобільність дозволяє проводити роботи в локальних місцях, саме над поривом, а не розкопувати пів вулиці.

Реклама

Залишити коментар