Військові сказали, коли Генштаб назве звільнені села на півдні

На півдні України Збройні сили ведуть позиційні бої та продовжують нищити командні пункти ворога. Водночас про звільнені населені пункти розповість Генштаб ЗСУ.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ, повідомила начальник об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

“Наразі наші підрозділи ведуть позиційні бої та закріплюються на територіях, на яких знаходяться. Ми продовжуємо нищити запаси ворога, продовжуємо тримати під контролем транспортні шляхи, за якими вони намагаються підтягувати резерви. Ми продовжуємо нищити їх командні пункти і місця зосередження особового складу та техніки. Це те, що стосується зменшення сил та потужності ворога”, – наголосила Гуменюк.

Відповідаючи на питання щодо чисельності ворога, вона відзначила, що їх “достатньо для того, щоб бої тривали, і щоб ЗСУ змогли з ними впоратись”.

Крім того, речниця повідомила, що окупанти мають низький моральний стан, і навіть імітація перекидання ворожих підрозділів з одного напрямку на інший не допомагає їм відновити бойовий дух.

Відповідаючи на питання щодо звільнення населених пунктів, речниця наголосила, що наразі ця інформація є закритою з питань безпеки.

“Ми не проголошуємо звільнені населені пункти саме з гуманітарною метою, тому що такі населені пункти відразу опиняються під авіаційними та артилерійськими ударами ворога”, – пояснила Гуменюк та закликала не поспішати розголошувати ту чи іншу інформацію щодо перебігу бойових дій на півдні України.

Тільки після того, як населені пункти будуть звільнені від ворога, зачищені від залишків окупантів, а українські війська просунуться на стільки, щоб убезпечити місцеве населення від ворожих обстрілів, Генштаб зможе назвати такі населені пункти, зазначила речниця.

Гуменюк додала, що місцеве населення, яке знаходиться в зоні бойових дій, за можливості має скористатись нагодою евакуюватись, аби зберегти життя та здоров’я. Тим, кого окупанти не випускають з окупованих територій, вона порадила знайти укриття, де можна перечекати активні бойові дії, та зробити запаси їжі, води та медикаментів.

Реклама

Залишити коментар