Штайнмаєр звинуватив РПЦ у підтримці війни в Україні

Російська православна церква бреше своїм вірянам про війну рф проти України, вдається до жахливої пропаганди та розпалює ненависть до інших народів.

З такою позицією виступив президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр на відкритті асамблеї Всесвітньої ради церков у німецькому Карслруе, йдеться на його сайті. 

«Керівники російської православної церкви ведуть своїх вірян і всю свою церкву жахливим, навіть відверто антирелігійним, блюзнірським шляхом. Вони виправдовують загарбницьку війну проти України — проти своїх, проти наших рідних братів і сестер по вірі», — йдеться заяві.

Штайнмаєр вважає, що РПЦ використовує віру заради імперських мрій про диктатуру і цьому потрібно протистояти.

За словами президента ФРН, керівництво РПЦ причетне до злочинів росії у війні проти України: 

«Ця тоталітарна ідеологія, замаскована під теологію, призвела до того, що на території України повністю або частково знищено дуже багато культових об’єктів: церков, мечетей, синагог, навчальних та адміністративних будівель релігійних громад. Жоден християнин, який ще має свою віру, розум і почуття, не зможе розпізнати в цьому волю Божу».

Як зазначає «Укрінформ», у залі під час виступу Штайнмаєра були присутні також представники російської православної церкви.

Реклама

Залишити коментар