Зеленський обговорив із Макроном постачання зброї та розслідування воєнних злочинів рф

Президенти України та Франції — Володимир Зеленський та Еммануель Макрон — обговорили співпрацю у сфері безпеки, зокрема постачання зброї та документування воєнних злочинів росії.

Про це повідомляє Офіс президента.

Телефонна розмова лідерів країн відбулася 1 серпня, і тривала півтори години. Як зазначає пресслужба, Макрон засудив вбивство в Оленівці українських військовополонених та заявив про готовність сприяти притягненню винних до відповідальності.

Зеленський згадав про рішення Франції постачати нове сучасне озброєння. Президенти домовились координувати подальші дії з надання Україні безпекової допомоги як від Франції, так і від інших партнерів.

Крім того, обговорили скоєння росіянами воєнних злочинів в Україні. Франція вже направила до України групу медиків і жандармів для документування злочинів, скоєних російськими окупантами. Президенти обговорили продовження роботи вказаної групи.

Ще приділили увагу участі Франції у повоєнній відбудові України, зокрема долученню до реалізації Fast Recovery Plan, а також згадали про важливість відновлення експорту українського зерна.

Макрон розповів про підсумки своєї поїздки Африкою. Одним із результатів стало розширення антивоєнної коаліції та консолідація міжнародної підтримки України.

У Макрона розмову з Зеленським не коментували.

Реклама

Залишити коментар