Восени у Чернівцях тролейбуси перейдуть на електронний квиток: 95 кондукторів мають змінити посади

95 кондукторів, які працюють у Чернівецькому тролейбусному управлінні, переведуть на інші посади. Це відбудеться через перехід на електронні квитки. Про це повідомляє речниці тролейбусного управління Ксенії Гунчак у коментарі ZAXID.net

В управлінні зазначають, що для охочих стати водіями тролейбусів проведуть відповідні навчання. Усім кондукторам, які не захочуть працювати в тролейбусному управлінні, знайдуть роботу через центр зайнятості.

За словами речниці тролейбусного управління Ксенії Гунчак, кондукторів не звільняють, йдеться про скорочення посад у структурі комунального підприємства, оскільки через введення електронних квитків у чернівецьких тролейбусах посада кондуктора перестає існувати.

«Загалом у штатному розписі є 150 посад кондукторів, однак наразі на лінії працюють 95. Усім кондукторам запропонували подати заяви на переведення на посади контролерів перевезень, водіїв та інші вакантні посади в комунальному підприємстві, оскільки з осені посади кондуктора не буде. Ті, хто захоче стати водіями тролейбусів, пройдуть відповідне навчання. Ті працівники, які не захочуть переходити на інші посади, будуть працевлаштовані через центр зайнятості», – зазначила Ксенія Гунчак.

Також вона наголосила, що посади кондукторів скорочують, однак працівники отримають усі відповідні виплати та компенсації відповідно до законодавства. Наразі ж кондуктори ще працюють на лінії, отримують зарплату, однак процес переходу на інші посади вже почався, остаточно посада кондукторка перестане існувати з осені.

Реклама

Залишити коментар