Понад 7000 українських військових вважаються зниклими безвісти

Станом на понеділок, 11 липня, понад 7000 українських військових вважаються зниклими безвісти.

Про це повідомив уповноважений з питань осіб, які зникли безвісти за особливих обставин Олег Котенко в коментарі Суспільному.

«Якщо ми говоримо про військових, то давайте розуміти, хто такі військові. Є ЗСУ, є Нацгвардія, є прикордонники, є СБУ, і це різні інституції. Вони не входять до цифри, яку дає ЗСУ. ЗСУ дає дані про дві тисячі зниклих військових. У нашого колл-центру орієнтовно 7200 осіб. Наприклад, полк Азов — це Нацгвардія і там також є зниклі безвісти. Вони не вийшли на зв’язок із рідними, коли вони вийшли з Азовсталі», — пояснив він.

Котенко уточнив, що більшість зниклих військових живі і перебувають у полоні. Зокрема це стосується військових 1 батальйону 36 бригади.

«Ми знаємо, що їх вивезли до Росії. По-перше, треба зрозуміти скільки там є людей. Якщо їх більше сотні, то ми розуміємо, що практично весь батальйон — у полоні. Зв’язку з ними все ще немає, тому вони вважаються зниклими безвісти. Рано чи пізно вони потраплять до списку на обмін та повернуться додому. Ось це той випадок, коли ми точно знаємо, що зниклі безвісти — живі», — резюмував він.

Реклама

Залишити коментар