Екснардеп від Партії регіонів Марков отримав підозру у колабораційній діяльності — СБУ

В СБУ повідомили, що підозру у колабораційній діяльності отримав екснардеп від Партії регіонів Ігор Марков.

У відомстві заявили, що у березні 2022 року він перебував на тимчасово окупованій території Київської області разом з військами країни-агресора росії.

«Він був одним із рупорів російської пропаганди та регулярно записував відео, на яких заперечував агресію рф і транслював тези про „асвабадітєлєй“» — йдеться у повідомленні СБУ в Telegram.

В СБУ зазначили, що згодом ці ролики публікували прокремлівські ЗМІ, зокрема федеральний телеканал при міністерстві оборони рф.

В СБУ розповіли, що у травні 2022 року фігурант взяв участь у проведенні інформаційної кампанії рф, де вчергове виступив на підтримку її агресії і тимчасових окупаційних адміністрацій у південних регіонах України.

Наразі за процесуального керівництва Київської міської прокуратури та матеріалами СБУ і Нацполіції екснардепу повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 6 ст. 111−1 Кримінального кодексу України).

У грудні 2014 року МВС України оголосило Ігоря Маркова в розшук за хуліганство із завданням тілесних ушкоджень під час побиття учасників мітингу в Одесі в 2007 році.

У 2015 році Марков був затриманий в Італії в курортному місті Сан-Ремо на вимогу українського бюро Інтерполу. Однак після того, як італійський суд не дозволив видати політика Україні, він першим рейсом вилетів до Москви.

Реклама

Залишити коментар