Суд заборонив партію держзрадника Мураєва “НАШІ”

Восьмий апеляційний суд Львова 14 червня заборонив партію “Наші”, яку Мін’юст вважає проросійською. Про це повідомляє Рух Чесно.

Це вже четверта заборонена проросійська партія і сьогодні суд розглядатиме справи по ще 4 партіях, зокрема справи щодо партій двох держзрадників Володимира Сальдо та Наталії Вітренко.

Майно партії НАШІ та всіх її осередків, згідно з рішенням суду, передається державі. Але саме рішення може бути оскаржене у Верховному Суді.

Аргументи Міністерства наразі громадськості невідомі, оскільки колегія суддів у складі Матковської, Кузьмича і Улицького не допустила на засідання журналістів та представників громадськості.

Причиною недопуску вказали карантинні обмеження і внутрішнє розпорядження суду, хоча ще вчора, 13 червня, подібні обмеження не завадили публічності розгляду аналогічних справ стосовно партій “Соціалісти” та “Справедливість та розвиток” і Рух ЧЕСНО висвітлював перебіг судових засідань.

“Відсутність публічності у подібних справах – дуже негативна практика. Відкриті судові розгляди подібних проваджень можуть суттєво допомогти уникнути успішних апеляцій з боку відповідачів. Питання проросійських політпартій — вкрай болюче для українського суспільства. Українцям потрібно знати, як забороняють такі партії, що підтримують окупанта. Окрім цього важливо, щоб у суді розглядали не лише справи щодо заборони партій, а й притягали до відповідальності зрадників та колаборантів, щоб вони не могли створити нові партії і балотуватися знову”, — пояснює лідерка Руху ЧЕСНО Віта Думанська.

Реклама

Залишити коментар