Чернівці можуть допомогти нарешті відкрити пункт пропустку «Дяківці» на кордоні з Румунією, – Максим Бурбак

Чернівці матимуть неабиякий зиск від запуску пункту пропуску «Дяківці» на кордоні України з Румунією, тому могли би й допомогти з його добудовою. Таку думку в ефірі програми «Постфактум» на телеканалі ТВА висловив Народний депутат України двох скликань Максим Бурбак.

«Я виходив з ініціативою, звертався до наших можновладців: «Шановні, для добудови КПП «Дяцівці» потрібно приблизно 20 млн грн. Давайте місто допоможе Державній митній службі – позичимо чи дамо субвенцію, ви можете придумати інструмент, – зазначив політик. – І це розвантажить місто від транзитних потоків.

Подивіться на чергу на «Порубному» – вона в Тарашанському лісі починається. Нові КПП «Дяківці» і «Красноїльськ» дадуть можливість частину транспорту направити туди, щоб вона не заїжджала у Чернівці».

Колись всі крутили пальцем біля скроні і казали: «Що цей Бурбак розповідає, який Маршинецький міст, які пункти пропуску», а тепер це нагальне питання, яке потребує негайного вирішення. «Дяківці» можна відкрити за 2-3 тижні. І дуже добре, що уряд вирішив використовувати ці пункти й для вантажних перевезень, щоб розвантажити «Порубне».

У черзі на «Порубному» уже з’явилися ті вантажівки, яких раніше ніколи не було – зерновози, бензовози, морські контейнери. Чорне море зараз заблоковане і ми повинні зробити все, щоб вантажі і паливо з Європи потрапляли до України, а наші аграрії мали можливість вивезти і реалізувати свій урожай. Нинішні черги – це ще возять врожай минулого року. А що буде, коли вродить збіжжя цього року? Куди його вивозити? Ви бачите, що чинять росіяни на півдні – вони крадуть наші врожаї. Тому цілком логічно, що цього року фермери будуть молотити і одразу вивозити зерно до Європи.

Не таємниця, що у резервному фонді міста Чернівці є біля 80 мільйонів гривень. Я вважаю, що це трохи нерозумно – не використовувати цей ресурс. Зі слів чиновників міської ради, держказначейство не пропускає деякі рахунки, є заборона на фінансування капітальних видатків. Розуміємо, що всі гроші зараз треба скеровувати на підтримку ЗСУ, ТрО, Національної поліції, на виплати соціальної допомоги як нашим чернівчанам, так і внутрішньопереміщеним особам, які мимоволі стали чернівчанами і буковинцями. Але треба думати і про розвиток Чернівців. Тому вважаю, що треба збиратися на сесію міської ради і починати цими грошима користуватися.

Реклама

Залишити коментар