У рф готують нові фейки: розповідатимуть про “голод” в Україні

Центр протидії дезінформації при РНБО попереджає про маніпуляції з боку росії щодо можливого «голоду» в Україні та світі. Про це ЦПД повідомляє у Телеграмі.

«ЦПД при РНБО України повідомляє: росія готує маніпуляції на тему можливого «голоду» в Україні та світі», – йдеться в повідомленні.

У ЦПД зазначають, що 6 квітня Президент України Володимир Зеленський сказав, що росія знищує в Україні сільгосппідприємства, аграрну техніку, блокує морські порти, тому що розглядає голод як свою зброю. Україна входить до п’ятірки найбільших експортерів зерна у світі.

Тому наслідки війни відчутні в Єгипті, Туреччині, Бангладеш та Ірані, які купують понад 60% пшениці в росії та Україні. Судячи з карти регіонів, які найбільше експортували зернові культури, стає зрозуміло, що ракетні обстріли зовсім не випадкові. Їх мета – унеможливлення посівних робіт та знищення нафтобаз, що обслуговують сільгосптехніку.

У ЦПД наголошують, що при змозі засіяти хоча б 30% площ Україна зможе забезпечити потребу у внутрішньому споживанні.

«Станом на сьогодні у нас достатньо резервів продукції, і Україна виробляє у п’ять разів більше продукції, ніж її внутрішнє споживання», – розповів перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький.

Реклама

Залишити коментар