Хотів безперешкодно виїхати з України: чоловік дав хабар буковинському прикордоннику

Буковинські поліцейські повідомили жителю Київщини про підозру у підкупі прикордонника. За гроші порушник намагався вирішити питання про безперешкодний перетин державного кордону на КПП “Мамалига”. Про це повідомляє поліція Чернівецької області.

36-річний житель міста Ірпінь в кабінеті старшого прикордонних нарядів контрольно – пропускного пункту “Мамалига” надав інспектору прикордонної служби 3000 доларів США за сприяння у безперешкодному перетині кордону на виїзд з України.

Дії порушника слідчі поліції кваліфікують за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. За процесуального керівництва Дністровської окружної прокуратури чоловіку повідомлено про підозру у скоєнні цього злочину.

Правоохоронці затримали порушника в порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Слідчі поліції звернулися до суду з клопотанням про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває.

Довідково: Згідно Указу Президента України В. Зеленського № 64/2022 від 24 лютого 2022 року у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, введено в Україні воєнний стан із 05 години 30 хвилин 24 лютого 2022 року строком на 30 діб. На період дії правового режиму воєнного стану чоловікам – громадянам України, віком від 18 до 60 років, обмежено виїзд за межі України.

Реклама

Залишити коментар