Зеленський заявив, що Україна готова до переговорів з РФ у будь-якій країні, звідки не летять ракети

Прессекретар глави Кремля Дмитро Пєсков заявив, що російська делегація в неділю, 27 лютого, прибула до Білорусі на переговори з українською делегацією. Президент Володимир Зеленський не погодиться на це через участь Мінська у повномасштабній війні проти України.

За словами Пєскова до делегації РФ увійшли представники МЗС, Міноборони та інших відомств, а також адміністрація президента і готова розпочати переговори в Гомелі, повідомило пропагандистське російське агентство Інтерфакс.

Зеленський під час звернення до білорусів у неділю, 27 лютого, заявив, що готовий до переговорів «у будь-якій країні, звідки не летять ракети», нагадавши, що саме з території Білорусі здійснювалися атаки на Україну: крилаті ракети, вертольоти, техніка.

«Зараз багато новин про можливі переговори України-Росії, які можуть завершити цю війну і повернути мир усім нам. І у них часто згадують вашу столицю — Мінськ — як майданчик для цих переговорів, майданчик, який обирали не ми. І насправді не ви. А обирало керівництво Росії», — сказав Зеленський.

Він додав: Київ запропонував Росії для переговорів Варшаву, Стамбул, Баку й будь-яке інше місто.

Реклама

Залишити коментар