Верховна Рада збільшила фінансування оборони України

Верховна Рада проголосувала за внесення змін до державного бюджету на 2022 рік, якими збільшуються видатки на оборону країни

«За» проголосували 343 народні депутати.

Згідно з допрацьованим комітетом законопроєктом №7012-д, видатки та доходи держбюджету збільшуються на 26,5 млрд гривень — зокрема 23 млрд гривень на фінансування безпеки й оборони.

З них додаткові 16 млрд гривень отримає Міністерство оборони на підвищення обороноздатності й безпеки держави, 6 млрд гривень — Міністерство внутрішніх справ, ще 587 млн гривень — Головне управління розвідки.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначав, що завдяки змінам до бюджету збільшать зарплату військовим, видатки на територіальну оборону, програми розвитку та розробки сучасного озброєння.

Крім того, 500 млн гривень передбачено для Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій — на забезпечення водопостачання в Донецькій області. Ще 200 млн гривень виділили на усунення наслідків ескалації конфлікту в Донецькій та Луганській областях.

Також законопроєкт передбачає виділення 3 млрд гривень Міністерству фінансів на обслуговування державного боргу. Джерелом покриття видатків бюджету мають стати додаткові надходження від ПДВ з ввезених на митну територію України товарів та допомоги, наданої ЄС.

Реклама

Залишити коментар