НАТО розглядає можливість розміщення бойових груп у Чорноморському регіоні

У НАТО роздумують над довгостроковим розміщенням у Чорноморському регіоні бойових груп, на зразок тих, що вже є у Балтійських країнах і Польщі. Зокрема, йдеться про Румунію.

Відповідну заяву зробив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг під час пресбрифінгу за участі прем’єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона, передає “Європейська правда“.

Столтенберг нагадав, що НАТО – це оборонний альянс, мета якого у збереженні миру та запобіганні ескалації конфлікту. Тож союзники мають реалізовувати це спільними зусиллями.

“Передусім ми маємо збільшену присутність у східній частині Альянсу: з більшою кількістю військових, бойових груп, літаків, кораблів. Друге – ми підвищили готовність наших сил, які ми у разі потреби можемо підсилити. По-третє, зараз ми розглядаємо, де нам слід більш довгострокове розміщення у східній частині Альянсу. Сьогодні ми маємо бойові групи у країнах Балтії та Польщі. Але нині ми розглядаємо розміщення схожих бойових груп у Чорноморському регіоні, у Румунії”, – зазначив генсек НАТО.

Реклама

Залишити коментар