Сповіщення про кредити в «Дії» попередили майже 800 випадків шахрайства – Мінцифри

За місяць роботи послуги щодо сповіщення про перевірку кредитної історії в додатку “Дія” українці змогли запобігти 795 випадкам шахрайства та вберегтись від понад 20 видачі незаконних кредитів.

Про це повідомили в пресслужбі Міністерства цифрової трансформації.

Зазначається, що з 4 січня поточного року в застосунку “Дія” з’явилася нова послуга для захисту українців від шахраїв — сповіщення про перевірку кредитної історії. За цей проміжок часу українці отримали 3,3 млн таких сповіщень.

Близько 2,2 млн із них стосувалися перевірки кредитної історії для видачі кредиту. Понад 1 млн сповіщень стосувалися взяття кредиту, ще 57 тисяч – оформлення кредитних карток.

«За місяць роботи сповіщення УБКІ (Українське бюро кредитних історій) зафіксували 795 звернень. Люди отримали належну консультацію та змогли попередити шахрайство самостійно. Також за цей час УБКІ зупинили видачу понад 20 незаконних кредитів», — розповів віцепрем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Він також додав, що така послуга на сьогодні є вкрай важливою, адже вона допомагає людям вчасно дізнаватися про можливі ситуації, пов’язані з шахрайством, зупиняти їх та зберігати кошти.

Послуга щодо сповіщення про перевірку та зміни в кредитній історії реалізована Мінцифри у партнерстві з ресурсом «Українське бюро кредитних історій» (УБКІ). Функція в додатку працює за замовчуванням – оновлювати його не потрібно.

Реклама

Залишити коментар