У ВООЗ заявили, що від штаму “Омікрон” смертей поки не зафіксовано

У ВООЗ зазначили, що потрібен час, щоб визначити, наскільки заразний цей штам і чи викликає він більш важкий перебіг захворювання.

Новий штам коронавірусу “Омікрон” не викликав поки жодного випадку смерті майже в 40 країнах, де він був виявлений.

Про це повідомили у Всесвітній організації охорони здоров’я (ВООЗ), передає Радіо Свобода.

ВООЗ підтвердила, що потрібен час, щоб визначити, наскільки заразний цей штам, чи викликає він більш важкий перебіг захворювання, і наскільки ефективні методи лікування і вакцини проти нього.

Попередні дані свідчать, що дуже заразний варіант, вперше виявлений в Південній Африці минулого місяця, може викликати більш легкі симптоми, ніж його попередники, включаючи “Дельту”, яка зараз є домінуючим штамом.

Тим не менш, частина людей, інфікованих “Омікроном”, була госпіталізована, а смертність вважається пізнім індикатором. Варіант “Омікрон” поширюється в той час, коли лікарні в деяких країнах вже переповнені через сплеск захворюваності, викликаної штамом “Дельта”.

Тим часом, Агентство охорони здоров’я Євросоюзу попередило, що “Омікрон” може стати провідним варіантом COVID-19 в Європі протягом наступних кількох місяців.

Вперше новий штам B. 1.1.529 був виявлений в ПАР 24 листопада. Він відрізняється великою кількістю мутацій і, як вважається, може бути більш стійким до вакцин, а також швидше поширюватися.

ВООЗ назвала новий штам коронавірусу грецькою літерою “Омікрон”. В організації підкреслили, що новий штам має велику кількість мутацій, деякі з них викликають занепокоєння.

“Попередні дані свідчать про підвищений ризик повторного зараження цим варіантом порівняно з іншими”, – зазначили у ВООЗ.

Експерти вважають, що новий штам може бути в шість разів заразнішим ніж штам “Дельта”.

Реклама

Залишити коментар