Ютуб-канал “ТВА” заблокували фінансові шахраї

Ютуб-канал телеканалу “ТВА” видалили через скарги режисера Андрія Приймаченка. В архівному відео про Чорнобильську катастрофу використані кадри з розмовою диспетчерів. Через них режисер раніше судився з американським телеканалом “НВО”.

Ютуб-канал телеканалу ТВА видалили. Не через скарги мсклів, яких чимало було у коментах. Не через судові рішення якихось ображених учасників наших сюжетів/ефірів. Видалили через три скарги українського кіношника Андрія Приймаченка“, — написав Вадим Пелех, директор телеканалу “ТВА”.

Скарги він подав за використання у сюжетах про Чорнобильську трагедію 15-секундного фрагмента. Того самого фрагмента, який використав HBO у серіалі “Чорнобиль”. За допомогою фінансового шантажу Приймаченко намагався отримати своє.

“Перелопатили ютуб-архіви ТВА, знайшли використання ролика в сюжетах далеких 2015-16 років і виставили нормальну ціну: “Давайте за кожен уривок по 700 баксів і ми знімаємо претензії. І без фокусів, у нас в запасі нарито ще кілька роликів на претензії!””, — повідомив Вадим Пелех.

Також він додав, що готовий виплатити кошти за використання, проте вимагачам нічого не платитиме.

“Я поважаю авторські права і готовий виплатити роялті за використання частини художніх творів – як ми робимо це у випадку з використанням музичних творів українських виконавців. Але те, що творить Law Net – це чистий фінансовий шантаж у дусі колекторів. Чим вони відрізняються від вірусу, який блокує комп і обіцяє розблокування тільки після того, як скинеш на картку триста баксів?”.

“Практику вишивання бабок з телекомпаній підтвердив своїм постом і директор ДП “Укркінохроніка” (яку Law Net теж взяли до компанії вимогачів), колишній прес-секретар Януковича Тарас Аврахов. Щоправда, Аврахов гордиться, що у такий спосіб (виставляючи вартість хвилини ефіру “зі стелі”) вони заблокували на Ютубі канали Медведчука. Але як бачите, випробувана “на котіках” вишибальна схема використовується й на інших ресурсах”.

Переговорів з шантажистами не вели. І через це наш Ютуб-канал заблокували, не зважаючи на практику добросовісного використання.

Завдяки Приймаченку, Аврахову і “Law Net” знищено не просто десятирічний архів ТВА, а пласт сучасної інформаційної хроніки Чернівецької області – щоденні новинні випуски “Теми дня”.

“Це сюжети про війну, Революцію, епідемію, про героїв, багатьох з яких вже немає. Пам’ять про них ви оцінили в дві з половиною тисяч доларів собі до кишені”, — додав Вадим Пелех.

Реклама

Залишити коментар